5 неща, които може би не знаете за ISOMAT

Колко добре познавате ISOMAT? Подготвили сме ви 5 любопитни факта, които да ви запознаят с международния производител на строителна химия и сухи смеси отблизо.

  1.       Централата е в Солун, вдъхновението е от Карлсруе

Централата, както и голяма част от производството, на ISOMAT се намира в Солун. Това е така, защото основателят Стефанос Дзиритис е роден във втория по големина град в Гърция. Историята на компанията започва от Карлсруе, където той дълги години е учил и работил. През 1980 година г-н Дзиритис решава да пренесе в родината си технологиите, които е видял в Германия, и така поставя началото на историята на ISOMAT.

Isomat_Thessaloniki

  1.       ISOMAT е семейна компания

Дружеството и днес се управлява от семейство Дзиритис. Основателят г-н Стефанос Дзиритис вече се оттегля и предава управлението на сина си Танос. Във фирмата работят много семейни приятели и техните деца. По този начин се създава уникална корпоративна култура, позната като Семейството на ISOMAT.

Isomat_family_company

  1.       Първите продукти са добавките за бетон

Идеята за стартирането на бизнеса идва след голямото земетресение, причинило много разрушения в Гърция през 70-те години на 20 век. Стефанос Дзиритис решава, че пластификаторите за бетон за подобряване устойчивостта на конструкциите, с които е работил в Германия, могат да се произвеждат и предлагат в Солун. Както много други световни фирми с интересна история, започва работа в един гараж, а рецептите идват от немски лаборатории. Фирмата постепенно се развива и през 1983 година открива собствено производство, лаборатория и развоен отдел. С годините компанията бързо се разраства и инвестира в разработването на собствени продукти и продуктови линии.

Isomat_concrete admixtures

За близо 40 години от развитието си, компанията създава над 400 продукта в 6 подкатегории: хидроизолации, бои и мазилки, лепила и фугиращи смеси, реконструкции и репарации, добавки за бетон и индустриални и декоративни подови покрития.

  1.       ISOMAT е от малкото производители на суров полиуретан в света

През 2012 г. фирмата инвестира в иновативна производствена линия за полиуретанови продукти POLYURETHANE SYSTEMS. Това са високотехнологични материали, които са силно устойчиви на външни влияния и лесно приложими – еднокомпонентни мазани течни хидроизолационни мембрани, подови покрития, пълнители за фуги, импрегнатори и грундове.

Полиуретанът в заводите на ISOMAT се произвежда при изключителни мерки за гарантиране на качеството. Производствената линия е в херметически затворена азотна среда. Това е от ключова важност за качеството на материала, защото и при най-малката влага от въздуха започва необратим процес на втвърдяване. Апаратурата в завода за полиуретан е изключително чувствителна и затова там не се допуска дори внасянето на часовници, телефони, компютри.

  1.       Продуктите на ISOMAT се продават в над 60 държави

ISOMAT е единствената компания в строителния бранш в Гърция, която излиза по-силна от опустошителната икономическа криза в страната преди няколко години, защото предприема агресивна стратегия за разрастване на международни пазари.

Isomat_the Bosphorus

Днес ISOMAT оперира в над 60 държави, като непрекъснато изследва нови места за развитие. Гордеем се, че правим възможно пренасянето на бетон на 150 км в пустинята и хидроизолираме тунела под Босфора. Компанията има производство и в Сърбия и Румъния, дъщерни дружества в Германия, Русия, Турция, Сърбия, Словения, България, а в повече от 55 страни на различни континенти извършва експортни продажби.

У нас Изомат присъства от 90-те години на 20-ти век, а от 2004 г. е със собствено дружество. Със своя дългогодишен опит на пазара у нас, името на компанията е нарицателно за хидроизолации, укрепвания и репарации, и надеждни решения в трудни ситуации.