Ние в ISOMAT, имаме страст към иновациите и сме се посветили на създаването на нови продукти. Поради тази причина нашата компания разполага с напълно оборудван Отдел за Проучване и Развитие, съставен от 5 различни химически лаборатории и специализиран научен персонал, в които се създават 10-20 нови продукта, всяка година, в съответствие с променящите се пазарни нужди и най-новите технологични постижения в строителният сектор. Същевременно, Отдела за проучване и развитие подобрява съществуващите продукти според изискванията и нуждите на пазара.

Създаването на нови продукти е необходим процес, който е фундаментален за стратегията на нашата компания за постоянно развитие, както в Гърция така и на взискателният международен пазар.

През изминалите години специално се фокусирахме в развитието на продукти в областта на възстановителните и ремонтни дейности. До сега, ние значително обогатихме нашите продукти за ремонти и развихме много нови материали за декорация и възстановяване. ΣНай-важната група от продукти, която развихме, са боите за вътрешно и външно боядисване по ISOMAT COLOR SYSTEM, което отвори пътя за успешно навлизане на ISOMAT на силно конкурентният пазар на индустриални бои. Нашата гама от бои се подобрява всяка година с нови и по-специализирани продукти,като продуктите на ISOMAT за защита на дървесина, които се характеризират с високото си качество.

Серията от за стени и подове, които постигнаха значително присъствие на пазара благодарение на тяхното качество и красив краен вид, са изцяло свързани с процеса на обновяване и естетично ремоделиране на вътрешни и външни пространства.

По отношение на подобряването на енергийната ефективност на сградите, която се подкрепя чрез програмите на ЕС, ние развихме интегрирани продуктови системи за външна топлоизолация, ISOMAT THERMOSYSTEM и KELYFOS. Двете системи са сертифицирани по ETAG 005, което ги прави отлично решение за обновяване на сгради, като същевременно допринасят за подобряване на изгледа на техните фасади.

Освен това, през 2012 ISOMAT направи значителна инвестиция за изграждане на цялостна, вертикална производствена линия за полиуретанови продукти, обогатявайки портфолиото на компанията с новаторски ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS, които включват хидроизолационни материали, подови покрития, запечатващи мастици, грундове и лепила. В момента ISOMAT е една от малкото компании притежаващи такава технология в строителните материали в света, което дава на компанията конкурентно предимство за по нататъшно развитие на продажбите и развитие на нови пазари.