Хидроизолация на стени със силно еластична хидроизолационна боя

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ

ISOMAT FLEXCOAT Премиум клас еластична хидроизолационна боя

FLEX-PRIMER Високо качествен, акрилен грунд на водна основа

DUROCRET Полимер-циментова смес за поправки

UNICRET Циментова смес за зидане и направа на мазилка

UNICRET-FAST Бързо втвърдяваща, бяла циментова смес за възстановяване

PLANFIX Полимер-циментова шпакловка

PLANFIX-FINE Полимер-циментова шпакловка с фина зърнометрия

ISOMASTIC-A Еластопластичен акрилен силикон

 

 

I. СЪЩНОСТ НА ПРОБЛЕМА – ИЗИСКВАНИЯ

Проблеми с влагата върху външните стени на сградите предизвикани от дъждове са често срещан проблем. Тези проблеми са особено големи при сверени стени, стени с пукнатини или в близост до море.

Този проблем може да се отстрани много лесно чрез полагане на подходяща боя, която трябва да притежава хидроизолационни свойства, висока якост, еластичност и силна устойчивост на атмосферни влияния.

II. РЕШЕНИЕ

Подходящо решение за хидроизолация на външни повърхности е полагането на силно еластична висококачествена боя ISOMAT FLEXCOAT на основата на водоразтворими акрилни смоли.

ISOMAT FLEXCOAT не позволява на дъжда да прониква в стените, като същевременно позволява на конструкциите да дишат и покрива пукнатините върху основата. Притежава много силна адхезия към основата, отлично покритие и устойчивост на измиване.

ISOMAT FLEXCOAT може да се полага върху нови или стари повърхности от всички строителни материали, като мазилка, открит бетон, зидария и т.н.

III. ПОЛАГАНЕ

Подготовка на основата

  1. Основата трябва да е здрава, суха и чиста, без прах и други замърсявания.
  2. Несъвършенства върху бетоновата повърхност трябва да се коригират с полимерна циментова смес DUROCRET или мазилки UNICRET или UNICRET-FAST.
  3. Несъвършенства върху открити бетонови повърхности се коригират с полимерни шпакловки PLANFIX или PLANFIX-FINE.
  4. Съществуващи пукнатини или фуги върху основата се разширяват до 3 mm, и се запълват с запечатващ мастик ISOMASTIC-A.
  5. Преди полагане на боята, повърхността трябва да се грундира с акрилен грунд FLEX-PRIMER с разход 100-200 g/m², в зависимост от абсорбцията на основата. FLEX-PRIMER се препоръчва специално за грундиране на нестабилни или рушащи се мазилки.

Полагане

Преди употреба боята се разбърква цялостно. ISOMAT FLEXCOAT се полага неразреден или разреден до 5% с чиста вода. Полага се на два слоя с четка, ролер или безвъздушно пръскане. Вторият слой се полага след като първият е изсъхнал напълно.
Покритие: 8-12 m²/l за слой.