Полагане на полимерна, цветна, водоотблъскваща мазилка с релефна структура

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ

MARMOCRYL Decor Полимерна, водоотблъскваща влачена мазилка

ML-PRIMER Силкон-Акрилен адхезионен грунд за мазилки

FLEX-PRIMER Дълбокопроникващ акрилен грунд на водна основа

PL-PRIMER Адхезионен грунд за мазилки

 

 

I. СЪЩНОСТ НА ПРОБЛЕМА – ИЗИСКВАНИЯ

Покритието на фасадата на сградата определя характерните и архитектурни характеристики. Поради това, крайното покритие трябва да създава естетически приятен завършек и в същото време да бъде устойчиво на неблагоприятни атмосферни условия.

II. РЕШЕНИЕ

На тези изисквания напълно отговаря декоративната влачена готова за употреба, пастообразна, бяла или цветна, полимерна мазилка, със специална зърнометрия за образуване на релефна декоративна повърхност MARMOCRYL Decor, притежаваща следните предимства:

 • Голяма еластичност и отлична адхезия към основата.
 • Образува релефна декоративна повърхност с различна структура, в зависимост от начина на обработка.
 • Водоотблъскваща според EN 1062-3.
 • Отлична паропропускливост.
 • Фасадите не се нуждаят от боядисване.
 • Устойчивост на алкали според DIN 18556.
 • Не се образуват пукнатини върху повърхността, за разлика от обикновените вароциментови мазилки.
 • Лесно и бързо полагане.
 • За вътрешно и външно приложение.

MARMOCRYL Decor се използва като крайно покритие за образуване на бяла или цветна, водоотблъскваща, релефна крайна повърхност. Може да се полага върху всички видове строителни материали, като мазилки, бетон, циментови плоскости, гипсокартон и т.н. За вътрешна и външна употреба.

Според зърнометрията се предлагат два вида: MARMOCRYL Decor 2 mm и MARMOCRYL Decor 3 mm.

III. ПОЛАГАНЕ

Подготовка на основата

<Основата трябва да е здрава и чиста, без прах и други замърсявания. Преди полагане на мазилката, основата трябва да се грундира с цветен грунд ML-PRIMER, в цвят сходен с цвета на мазилката или специален грунд FLEX-PRIMER. Гладки или неабсорбиращи повърхности трябва да се грундират с PL-PRIMER. MARMOCRYL Decor се полага след като грунда е изсъхнал.

Полагане

MARMOCRYL Decor се разбърква цялостно преди полагане. Разбъркването трябва да се извърши с бавни кръгови движения за да се избегне въвличането на въздух и образуването на въздушни мехурчета в материала. Мазилката се полага ръчно, чрез гладка неръждаема метална шпакла или машинно. Докато слоят мазилка е все още пресен (приблизително след 20 минути), се обработва (пердаши) с пластмасова маламашка, във вертикална, хоризонтална или кръгова посока, в зависимост от желаният краен вид на мазилката. Времето за работа зависи от поглъщаемоста на основата и околната температура.

Разход:Разходът зависи от зърнометрията на мазилката:
MARMOCRYL Decor 2 mm = 2,3 kg/m².
MARMOCRYL Decor 3 mm = 3,5 kg/m².

IV. ЗАБЕЛЕЖКИ

 • Естествените агрегати, използвани в мазилката, могат да предизвикат леки вариации на цвета. Поради тази причина и за да се постигне еднакъв цвят на цялата повърхност, се препоръчва да се използват опаковки от една партида или в случай на опаковки от различни партиди, предварително да се смесят заедно. Освен това, крайният цвят може да се повлияе от температурата на основата и влажността.
 • Температурата по време на полагане трябва да е между +5ºС и +35ºС.
 • Докато слоят MARMOCRYL Decor е все още пресен, трябва да се предпазва от високи температури, дъжд и измръзване.
 • Консултирайте се с инструкциите за безопасност, посочени върху опаковката.